Vaarikamoosikook

4 dl jahu
1 dl jahvatatud mandleid
1,5 dl suhkrut
1 sl vaniljesuhkrut
1 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
150 g margariini või võid
1,5 dl keefiri
1 muna
0,5 l purk vaarikamoosi (nt Meie Mari)


  • Sega omavahel kuivained, lisa sulatatud margariin (või) ning sega hästi läbi. 
  • Jaga taigen kaheks osaks, ühele neist lisa keefir ja muna. 
  • Pane taigen rasvainega määritud koogivormi ning küpseta 200° C juures 10 minutit.
  • Määri peale moos ja pudista sellele teine pool tainast. 
  • Pane kook uuesti ahju ja küpseta 200° C juures 25-30 minutit. 
  • Vajadusel kata pealt fooliumiga.
Pereköök: retseptivõistluse eri; jaanuar 2004